HomeOnderhoud2-Jaarlijks onderhoud

2-Jaarlijks onderhoud aan gasketels

Het 2-jaarlijks onderhoud aan gasketels is wettelijk verplicht om de 2 jaar.

Wanneer uw cv-ketel brandt voor verwarming of sanitair worden bij de verbranding bepaalde bijproducten gevormd die zich afzetten op de brander en warmtewisselaar van uw cv-ketel. Hierdoor gaat de ketel een slechtere verbranding krijgen waardoor hij nog meer zal vervuilen. 

Een sterk vervuilde verwarmingsketel zal slechter branden, een minder goed rendement halen, en meer kans hebben op panne. 

 

Maak een afspraak

03/284.55.55
Onderhoud@eco-star.be

 

Kostprijs

  • Tweejaarlijkse controle met attest: € 139
  • Vanaf 3 ketels in dezelfde straat: € 129 / stuk
  • Parkeervergunning toeslag, regio historisch centrum Antwerpen: € 44

Opties

  • Ontluchten van de radiatoren: € 15
  • Prijzen inclusief 6% btw en verplaatsing!

Wat mag u van ons verwachten?

Tijdens een 2-jaarlijks onderhoud zal onze technicus de brander openmaken, reinigen en indien nodig nieuwe dichtingen monteren.

Er wordt een algemene controle uitgevoerd op cv-druk, lekkages of onregelmatigheden, en de installatie wordt beoordeeld of deze aan alle normen voldoet. Daarna zal de technicus een proefstook doen en een rookgasanalyse uitvoeren om te meten hoe efficiënt uw cv-ketel werkt.

Attest

U ontvangt bij elk 2-jaarlijks onderhoud een geldig attest. Alle attesten worden digitaal geregistreerd bij het Vlaams Energie en Klimaat Agentschap (VEKA). Betaalt u aan de technieker, dan wordt het attest meteen achtergelaten. Betaalt u met een overschrijving achteraf? Dan wordt het attest opgestuurd eens de betaling ontvangen is.

Specialisatie

Bij Eco-star zijn we gespecialiseerd in verwarmingsketels van de grootste merken waaronder Bosch, Bulex, Itho-Daalderop, De Dietrich, Junkers, Remeha en Vaillant.

Wat wordt er niet gedaan?

De technieker zal geen voorwerpen verplaatsen om aan de cv-ketel te geraken. Het toestel dient vlot bereikbaar en toegankelijk te zijn. Werken moeten uitgevoerd kunnen worden zonder gebruik van een ladder of een hoogtewerker. Houd er rekening mee dat de vervanging van de ontsteking en ionisatie anode niet is inbegrepen in de prijs, maar deze kunnen tegen een meerprijs geplaatst worden na overleg. Evenzo omvat het tweejaarlijks onderhoud geen reparaties bij niet-optimaal functioneren; hiervoor raden we aan te kiezen voor een herstelling.

Garantie op uitgevoerd onderhoud

Al onze techniekers hebben de nodige certificaten en erkenningsnummers. U mag erop rekenen dat het onderhoud aan uw cv-ketel uitgevoerd wordt volgens de wettelijke normen, en volgens de voorschriften van de fabrikant. Bij elk onderhoud wordt de brander gereinigd en de nodige dichtingen vervangen. Wij gebruiken hierbij steeds originele onderdelen van het merk zelf. Na het onderhoud wordt altijd een proefstook gedaan waardoor gegarandeerd wordt dat het toestel werkend achtergelaten is.

Gezien wij onmogelijk de levensduur van onderdelen in een cv-ketel kunnen inschatten, kunnen wij geen garantie geven op defecten die mogelijk in de komende 2 jaar voorvallen.

2-Jaarlijks onderhoud aan gasketels

Klik buiten deze bar om te sluiten
VergelijkVergelijker sluiten